Vaticaan krijgt mogelijk een eigen Minecraft Server

Leestijd: 2 minuten
-VATICAANSTAD- Het Vaticaan krijgt wellicht een eigen Minecraft-server dankzij een Priester die een potentieel vriendelijke plek wil maken voor mensen om op te spelen.

Computerforum PSG bericht dat Pastoor Robert Ballecer een voormalig student IT-technologie was in Silicon Valley. Nu gebruikt hij zijn kennis om meer mensen te verbinden en leiders van de Kerk te helpen die wellicht niet zo bekend zijn met IT en computer-technologie.

Minecraft is een dagtaak geworden voor Pastoor Ballecer nadat hij een poll op Twitter plaatste een aantal maanden geleden. Hij vroeg zijn volgers naar hun favoriete server uit Rust, Ark, Team Fortress 2 of Minecraft en Mojang’s game kwam duidelijk als eerste uit de bus met 64% van de stemmen.

Ballecer ziet de potentiële Minecraft-server als een mogelijkheid de ‘verloren schapen’ terug te krijgen en hoopt dat mensen kunnen inzien dat geloof samen kan gaan met technologie. Hij hoopt ook dat dit zal leiden tot nieuwe verbindingen en structuren om spelers te ondersteunen die in het échte leven wellicht ‘bloeden’, ofwel die door een moeilijke periode gaan.

“Het gaat niet om de technologie, niet eens echt om het gamen”, zegt hij. “Het gaat om het samenbrengen van mensen die dan vervolgens die relaties in de echte wereld kunnen voortzetten.”

“In het begin, waren er veel mensen die nogal terughoudend waren”, legt Ballecer uit. “Omdat je deze gozer met een witte kraag ziet praten over het laatste nieuws van Google, of hoe je glasvezel kabels over de Atlantische Oceaan kan krijgen. En zij begrepen het niet, zij zeiden “Wacht even, deze twee dingen gaan niet samen.” Maar uiteindelijk realiseerden zij zich dat het een goed concept is: “Okay, hij weet waar hij het over heeft, hij blijkt geen doorgeslagen Priester te zijn.” “Uiteindelijk was dat het doel dat ik wilde bereiken. ”

Let wel:  de server of het bouwen daarvan is nog niet officieel goedgekeurd door het Vaticaan, maar je kan de voortgang alvast bekijken via deze website digitaljesuit.com en twitter

Foto: Fr. Ballecer